Potřebujeme:
- 1 svazek zeleného chřestu
- ½ svazku medvědího česneku
- 100 ml olivového oleje
- 50 g strouhaného parmezánu
- 50 g piniových jader
- 1 lžičku pískového cukru
- 1 lžičku citronové šťávy
- 1 plátek citronu
- 2 lžíce másla
- mletý černý pepř
- 1 lžičku hrubé soli
- sůl
Nejdřív si připravíme v hmoždíři pesto z omytého a dobře vysušeného natrhaného medvědího česneku, strouhaného parmezánu, piniových jader a hrubě mleté soli. Když je v hmoždíři kašička, můžeme dát vařit chřest. Očištěný zelený chřest u tvrdšího řezu ořízneme a dáme povařit do osolené a oslazené vody v hlubší pánvi. Do pánve přidáme ještě plátek citronu. Povaříme 8-10 minut (záleží na tloušťce chřestu). Mezitím přendáme základ pesta z hmoždíře do mističky, promícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. A můžeme připravit talíře. Chřest vylovíme děrovanou naběračkou. Podáváme ho na talíři přelitý rozpuštěným máslem, posypaný lžičkou strouhaného parmezánu s medvědím pestem a plátky bagety. Talíře můžeme přizdobit několika piniovými jádry.
Zdroj: Chřest s pestem z medvědího česneku; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/chrest-s-pestem-z-medvediho-cesneku.html [On-line 17.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář