reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chřest s pestem z medvědího česneku

Potřebujeme:

  • 1 svazek zeleného chřestu
  • ½ svazku medvědího česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 50 g piniových jader
  • 1 lžičku pískového cukru
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • 1 plátek citronu
  • 2 lžíce másla
  • mletý černý pepř
  • 1 lžičku hrubé soli
  • sůl

Nejdřív si připravíme v hmoždíři pesto z omytého a dobře vysušeného natrhaného medvědího česneku, strouhaného parmezánu, piniových jader a hrubě mleté soli. Když je v hmoždíři kašička, můžeme dát vařit chřest. Očištěný zelený chřest u tvrdšího řezu ořízneme a dáme povařit do osolené a oslazené vody v hlubší pánvi. Do pánve přidáme ještě plátek citronu. Povaříme 8-10 minut (záleží na tloušťce chřestu). Mezitím přendáme základ pesta z hmoždíře do mističky, promícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. A můžeme připravit talíře. Chřest vylovíme děrovanou naběračkou. Podáváme ho na talíři přelitý rozpuštěným máslem, posypaný lžičkou strouhaného parmezánu s medvědím pestem a plátky bagety. Talíře můžeme přizdobit několika piniovými jádry.

Zdroj: Chřest s pestem z medvědího česneku; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/chrest-s-pestem-z-medvediho-cesneku.html [On-line 17.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.