4–6 porcí
- 250 g bílého chřestu
- 250 g zeleného chřestu
- voda
- 300 ml bílého vína
- sůl
- 3 natvrdo vařená vejce
- 200 g pražské šunky
Várka na chřest – voda, bílé víno, sůl. Do vařící se várky vložíme očištěný chřest, vaříme krátce, 2−3 minuty a ihned po vyjmutí chřest zchladíme ve vodě s ledem.
dresink
- 150 g majonézy
- 1 lžička dijonské hořčice
- citronová šťáva
- kapka worcesteru
- kopr
- sůl
Z majonézy, hořčice, citronové šťávy vymícháme emulzi, kterou ochutíme worcesterem, nasekaným koprem a solí. Do dresinku vložíme na proužky nakrájenou šunku a vejce na kostičky.
na podávání
- 4−6 bílých toustů
- máslo
Chřest na talíři doplníme salátem, podáváme s toustem opečeným na másle.
Zdroj: Chřestový salát; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1430-chrestovy-salat/ [On-line 25.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář