reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chřestový salát

4–6 porcí

  • 250 g bílého chřestu
  • 250 g zeleného chřestu
  • voda
  • 300 ml bílého vína
  • sůl
  • 3 natvrdo vařená vejce
  • 200 g pražské šunky

Várka na chřest – voda, bílé víno, sůl. Do vařící se várky vložíme očištěný chřest, vaříme krátce, 2−3 minuty a ihned po vyjmutí chřest zchladíme ve vodě s ledem.

dresink

  • 150 g majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • citronová šťáva
  • kapka worcesteru
  • kopr
  • sůl

Z majonézy, hořčice, citronové šťávy vymícháme emulzi, kterou ochutíme worcesterem, nasekaným koprem a solí. Do dresinku vložíme na proužky nakrájenou šunku a vejce na kostičky.

na podávání

  • 4−6 bílých toustů
  • máslo

Chřest na talíři doplníme salátem, podáváme s toustem opečeným na másle.

Zdroj: Chřestový salát; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1430-chrestovy-salat/ [On-line 25.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.