Ingredience:
- 500 g vepřového bůčku bez kosti
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- celý kmín
- 10° světlé pivo
- 4 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- sůl
- nakládané cibulky
- chléb
Kůži bůčku nakrojíme do mřížky.
Česnek nasekáme a utřeme se solí a vetřeme jej do bůčku, vložíme do pekáče a zasypeme na kostičky nakrájenou cibulí, celým kmínem, podlijeme pivem, přidáme koření. Vložíme do vyhřáté trouby na 155 °C a pečeme 1 hodinu, během pečení přeléváme a podle potřeby doléváme pivo. Pečený bůček necháme vychladit.
Z bůčku krájíme tenké plátky, ze kterých vytvoříme rolky. Každou rolku doplníme nakládanou cibulkou a pomocí párátka spojíme. Podáváme s chlebem.
Zdroj: Chuťovky z pečeného bůčku s nakládanými cibulkami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1534-chutovky-z-peceneho-bucku-s-nakladanymi-cibulkami/ [On-line 28.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář