reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ciabatta s olivami

  • 480 g hladké mouky
  • 20 g droždí
  • 200 ml teplé vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 čajové lžičky soli
  • 14 četných oliv pokrájených na čtvrtky

Do mísy dáme mouku, přidáme rozdrolené droždí, olivový olej, sůl a teplou vodu. Promícháme a na pomoučeném vale důkladně propracujeme. Přikryté těsto necháme na teplém místě kynout až do zdvojnásobení objemu (cca 1 hodinu). Na vale potom těsto rozdělíme na dva díly, roztáhneme na placky (asi 30 x 15 centimetrů), poklademe olivami a placky přeložíme, čímž vytvarujeme ciabatty. Ty potřeme olivovým olejem a necháme asi 20 minut na pečicím papíru na plechu kynout. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 220 °C. Dobře upečená ciabatta musí, když na ni zaťukáme prstem, znít dutě.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.