Ingredience
- pórek 1 kus
- máslo 1 lžíce
- drůbeží vývar 1 l
- velká cibule 3 kusy
- čerstvý tymián (nebo sušený) 1 snítka
- bobkový list 1 kus
- petrželka 1 svazek
- sůl a pepř 1 špetka
- tvrdý sýr 100 g
- veka nebo bageta na zapečení 1 kus
1. Cibuli a pórek pokrájíme na půlkolečka a orestujeme pomalu dozlatova. Poté zalijeme připraveným vývarem, přidáme bylinky, opepříme, osolíme a uvaříme doměkka.
2. Plátky bílého pečiva posypeme strouhaným sýrem a zapečeme pod grilem nebo v horké troubě.
3. Polévku dochutíme a podáváme s teplými tousty.
Zdroj: Cibulačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulacka-2 [On-line 26.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář