Ingredience
- cibule 6 kusů
- hladká mouka 1 dávka
- máslo 1 oříšek
- zeleninový vývar či bujon 1 l
- bujon 1 kostka
- bílé víno 100 ml
- smetana na vaření 100 ml
- sýr na strouhání (tučnější eidam) 1 dávka
- bageta či toustový chléb na krutony 1 kus
- sůl a pepř 0 špetek
Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Rozpustíme si máslo a cibuli restujeme na rozpáleném másle, dokud nezezlátne. Pak ji zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vývarem či vodou, přidáme masox a opepříme. Necháme asi dvacet minut povařit, přilejeme víno a nakonec zjemníme smetanou. Podáváme posypané strouhaným sýrem a opečenými malými krutony z bílého pečiva.
Zdroj: Cibulačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulacka-3 [On-line 09.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář