reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cibulačka

Ingredience

  • cibule 6 kusů
  • hladká mouka 1 dávka
  • máslo 1 oříšek
  • zeleninový vývar či bujon 1 l
  • bujon 1 kostka
  • bílé víno 100 ml
  • smetana na vaření 100 ml
  • sýr na strouhání (tučnější eidam) 1 dávka
  • bageta či toustový chléb na krutony 1 kus
  • sůl a pepř 0 špetek

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Rozpustíme si máslo a cibuli restujeme na rozpáleném másle, dokud nezezlátne. Pak ji zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vývarem či vodou, přidáme masox a opepříme. Necháme asi dvacet minut povařit, přilejeme víno a nakonec zjemníme smetanou. Podáváme posypané strouhaným sýrem a opečenými malými krutony z bílého pečiva.

Zdroj: Cibulačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulacka-3 [On-line 09.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.