reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cibulová polévka

6−8 porcí
Fotbalová cibulová polévka je jakousi variací francouzské cibulačky. Pro větší vydatnost do polévky vmícháme žloutky a v samotném finále toast se sýrem nezapékáme, nýbrž vkládáme do hotové polévky při servírování.

  • olivový olej
  • 600 g cibule
  • 6 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 200 ml bílého vína
  • asi 1,2 l zeleninového nebo drůbežího vývaru
  • muškátový květ mletý
  • 200 ml bílého portského vína
  • 4 žloutky
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • 2 lžíce másla na zjemnění
  • 120 g hermelínu nebo brie

Krutony

  • 2 rohlíky
  • olivový olej
  • snítka tymiánu

Na oleji osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme nové koření a bobkový list, zalijeme vínem, necháme odvařit, zalijeme vývarem a vaříme 10 minut, potom ochutíme muškátovým květem, pepřem a solí, provaříme ještě 5 minut. Polévku odstavíme, vmícháme žloutky rozkvedlané v portském víně, zjemníme máslem.

Kolečka nebo kostičky rohlíků opečeme na olivovém oleji dozlatova, pro vůni přidáme do pánvičky snítku tymiánu.

Při podávání do polévky vkládáme malé kostičky sýru a bylinkové krutonky.

Zdroj: Cibulová polévka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1025 [On-line 9.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.