Ingredience
- bílé suché víno 200 ml
- velká cibule 2 kusy
- máslo 1 oříšek
- hladká mouka 2 lžíce
- kuřecí vývar 500 ml
- tymián 1 dávka
- rozmarýn 1 dávka
- bobkový list 1 kus
- zelená petržel 1 snítka
- zakysaná smetana 1 lžička
- bílý pepř a sůl 1 špetka
Na rozehřáté máslo hodíme nahrubo pokrájené cibule, které necháme pomalu orestovat dozlatova. Pak přidáme víno a bylinky svázané do svazečku (tymián, rozmarýn, bobkový list, petržel). Necháme vyvařit a přidáme dvě polévkové lžíce hladké mouky a chvilku restujeme. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a deset minut povaříme. Nakonec přidáme lžičku zakysané smetany a polévku rozmixujeme. Podáváme s opečenou gratinovanou bagetkou se sýrem.
Zdroj: Cibulová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulova-polevka-0 [On-line 11.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář