Ingredience:
- 4 lžíce krupicového cukru
- 400 g cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 200 g jablek
- 1 lžíce čerstvého zázvoru
- bílé víno
- sůl
- 200 g hroznového želé
V pánvi rozpustíme cukr na karamel, přidáme cibuli nakrájenou na klínky, opečeme, vmícháme trochu oleje, poté bez slupky a na kostičky nakrájené jablko a nadrobno nakrájený zázvor. Vše společně důkladně opečeme, podlijeme vínem a dusíme do povidlové konzistence a odstavíme. Na závěr vmícháme hroznové želé a vychladíme.
Zdroj: Cibulové chutney s hroznovým želé; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1320-cibulove-chutney-s-hroznovym-zele/ [On-line 15.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář