Na 4 porce potřebujeme:
- 50 g másla,
- 2 velké cibule,
- 2 stroužky česneku,
- špetku šafránu,
- 100 g mandlí (zbavených slupky a nasekaných),
- ¾ l zeleninového vývaru,
- mandlové lupínky na ozdobu,
- celozrnné pečivo,
- tymián,
- sůl, pepř
Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme nasekanou cibuli a česnek. Restujeme na mírném ohni do zlatavé barvy. Přidáme šafrán a mandle. Vlijeme vývar, osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou asi 10 minut. Polévku rozmixujeme a zdobíme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cibulovo-mandlova-polevka-18-10-2010.html
Poslední tip, trik či komentář