10 porcí
Cibulový salát
- 1 kg očištěné cibule
- 50 g oleje
- 50 g cukru
- 20 g soli
- 2 g mletého pepře
- 30 g octa
- 500 g sterilovaných žampionů (bez nálevu)
- 100 g očištěného pórku
Cibuli nakrájenou na půlkolečka (ne příliš tenká) spaříme ve vařící vodě „na skleněnku“, tj. 2–3 minuty.
Scedíme, ihned zchladíme studenou vodou a necháme odkapat. Do takto připravené cibule přidáme sterilované žampiony, jemně nakrájený pórek, zalijeme olejem, ochutíme kořením, cukrem a octem. Salát dáme do lednice na chvíli odležet.
Zdroj: Cibulový salát; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/779-cibulovy-salat/ [On-line 28.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář