Ingredience
Čína:
- kuřecí prsa 1 kg
- česnek 8 stroužků
- sůl 1 lžička
- kari 1 lžička
- koření na čínu 1 lžička
- sójová omáčka 4 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
domácí tatarka:
- vejce 2 kusy
- olej 200 ml
- hořčice 1 lžíce
- cukr 1 špetka
- kyselá okurka 1 kus
- půl menší cibule 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
příloha:
- brambory 1 kg
- olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
1. Do rozpáleného oleje v hlubší pánvi rozmačkáme nebo nasekáme česnek, necháme zpěnit, přidáme nakrájené maso na nudličky, kari, čínské koření, přiklopíme poklicí a dusíme 15-20 minut. Poté zaprášíme malým množstvím mouky, zalejeme trochou studené vody a přivedeme k varu. Dochutíme sójovou omáčkou, případně solí.
2. Na kostky nakrájené brambory osmažíme do zlatova ve fritéze nebo na oleji v pánvi.
3. K bramborám podáváme domácí tatarku: Do mixéru dáme dvě celá vejce, mixér zapneme a přiléváme olej až do zhoustnutí. Mixér vypneme a přidáme půl lžičky soli, dvě lžičky plnotučné hořčice a znovu jemně promícháme v mixéru. Vylijeme do misky a na hrubém struhadle nastrouháme sterilovanou okurku a půlku menší cibule. Ze zeleniny vymačkáme přebytečnou šťávu a zamícháme ji do majonézy.
Zdroj: Čína; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cina [On-line 14.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář