reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cinghiale cotto nel latte – Kančí na mléce

  • 800g kančí kýty
    1l mléka
    1 celer řapík noha
    1 mrkev
    1 cibule
    1dcl olej extra virgin
    2 kuličky jalovce
    2 hřebíčky
    snítka rozmarýnu
    1 bobk. list
    Hovězí vývar

Marináda

  • 1 cibule
  • 2 nohy od celer řapíku
  • 2ks mrkve
  • 4 hřebíčky
  • 4 – 5 kuliček jalovce
  • 3 bobkový list
  • 1lž celý černý pepř
  • snítka rozmarýnu
  • 750ml vody
  • 750 ml červeného vína

Kančí nakrájíme na kostky jako na guláš, připraví se marináda dle receptu: do skleněné nádoby dáme vodu, víno a všechno koření. Mrkve, nohy z řapíku a cibuli nakrájíme na větší kousky (kostky, nahrubo), přidáme k ostatnímu a necháme 12 – 24h odležet.
Poté vyndáme maso, očistíme od marinády. Dáme maso do hrnce, zalijeme litrem mléka a na mírném ohni půl hodiny vaříme, dokud se mléko nezredukuje (nevyvaří).
V kastrolu zvlášť si na oleji osmahneme celer, cibuli a mrkev (vše na drobné kostičky), přidáme koření (jalovec, hřebík, rozmarýn, bobkový list), zalejeme hovězím vývarem tak, aby bylo maso ponořené.
Z alobalu si uděláme pokličku a hodinu necháme táhnout na mírném ohni. Po hodině zkontrolujeme, jestli je maso měkké.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [25.10.2009]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.