reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Císařský trhanec se švestkami

Suroviny:

  • jablka v karamelu
  • švestkový rozvar
  • čerstvé švestky
  • rozinky v rumu
  • popuštěné máslo
  • vejce
  • 3 dcl mléka
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl
  • hladká mouka
  • cukr
  • 5 žloutků
  • 5 bílků na sníh

Mléko a mouku osolíme, přidáme cukr, žloutky, smetanu, vmícháme sníh.
Na pánev dáme máslo, rozinky, orestujeme. Na to lijeme těsto. Zapečené dáme na 140 st. do trouby. Otočenou placku potrháme.
Na pánev dáme máslo, zbytek rozinek, švestkový rozvar, přicukrujeme, odvaříme. Přihodíme pokrájené čerstvé švestky.
Potrhanou placku polijeme omáčkou z pánve, ozdobíme švestkami, marmeládou a zkaramelizovanými jablíčky, pocukrujeme a dozdobíme šlehačkou

Zdroj: Císařský trhanec se švestkami; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 09.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.