Suroviny:
- jablka v karamelu
- švestkový rozvar
- čerstvé švestky
- rozinky v rumu
- popuštěné máslo
- vejce
- 3 dcl mléka
- 2 lžíce zakysané smetany
- sůl
- hladká mouka
- cukr
- 5 žloutků
- 5 bílků na sníh
Mléko a mouku osolíme, přidáme cukr, žloutky, smetanu, vmícháme sníh.
Na pánev dáme máslo, rozinky, orestujeme. Na to lijeme těsto. Zapečené dáme na 140 st. do trouby. Otočenou placku potrháme.
Na pánev dáme máslo, zbytek rozinek, švestkový rozvar, přicukrujeme, odvaříme. Přihodíme pokrájené čerstvé švestky.
Potrhanou placku polijeme omáčkou z pánve, ozdobíme švestkami, marmeládou a zkaramelizovanými jablíčky, pocukrujeme a dozdobíme šlehačkou
Zdroj: Císařský trhanec se švestkami; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 09.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář