Ingredience
- kuřecí prsa 5 kusů
- citron 2 kusy
- čerstvé oregano 1 snítka
- máslo 125 g
- česnek 3 kusy
- bílé víno 200 ml
- sůl a pepř 1 špetka
šťouchané brambory:
- brambory 700 g
- zelená posekaná petrželka 1 dávka
- kus másla nebo na kostičky nakrájené a rozškvařené slaniny 1 dávka
- orestovaná pokrájená cibulka 1 dávka
- sůl 1 špetka
1. Kuřecí prsa rozpůlíme, osolíme, naložíme do šťávy z poloviny citronu a necháme odležet v lednici asi šest hodin.
2. Změklé máslo promícháme s trochou pepře, propasírovaným česnekem a drobně nasekaným oreganem. Tímto bylinkovým máslem potřeme prsa z obou stran a vložíme je do pekáče. Na osminky nakrájeným citronem poklademe připravené maso a výtvor vložíme do trouby předehřáté na 275 °C. Asi po deseti minutách lehce podlijeme bílým vínem. Dále už v případě potřeby podléváme jen vodou. Pečeme dalších 10 až 15 minut. Po celou dobu pečeme odkryté, proto musíme dávat pozor, aby se maso nevysušilo. Podáváme se šťouchanými brambory, do nichž jsme rozmíchali orestovanou cibulku, trochu petrželky a omastek.
Zdroj: Citronové kuře; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/citronove-kure [On-line 13.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář