Ingredience
maso:
- krkovička 500 g
- tymián 1 dávka
- jemně nasekaný rozmarýn 2 větvičky
- čerstvě mletý pepř 1 špetka
- rýže na rizoto 300 g
- zeleninový vývar 1 l
- šalotka nebo jarní cibulka 2 kusy
- jemně strouhaný celer 3 lžíce
- máslo (ideálně přepuštěné) 2 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- kůra z půlky řádně omytého citronu 1 dávka
citronová omáčka:
- šťáva z 1 citronu 1 dávka
- žloutek 1 kus
- šlehačka 4 lžíce
- strouhaný parmezán a trochu na posyp 4 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
1. Rizoto: Na másle a oleji si osmahneme jemně nasekanou šalotku a zeleninu, přidáme rýži a tento základ orestujeme. Zalijeme vývarem a necháme vařit (dusit) doměkka. Mícháme, aby se nám rýže nepřipálila. Nakonec přidáme kůru z citronu, trošku rozmarýnu a citronovou omáčku, kterou jsme si umíchali z uvedených surovin předem zvlášť. Když se vsákne a rizoto je vláčné, nerozvařené, ale měkké, podáváme ho k masu.
2. Steaky z krkovice osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a rozmarýnem a opečeme po obou stranách na oleji na pánvi.
Zdroj: Citronové rizoto s krkovičkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/citronove-rizoto-s-krkovickou [On-line 06.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář