reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Citronové rizoto s krkovičkou

Ingredience
maso:

  • krkovička 500 g
  • tymián 1 dávka
  • jemně nasekaný rozmarýn 2 větvičky
  • čerstvě mletý pepř 1 špetka
  • rýže na rizoto 300 g
  • zeleninový vývar 1 l
  • šalotka nebo jarní cibulka 2 kusy
  • jemně strouhaný celer 3 lžíce
  • máslo (ideálně přepuštěné) 2 lžíce
  • olivový olej 1 lžíce
  • kůra z půlky řádně omytého citronu 1 dávka

citronová omáčka:

  • šťáva z 1 citronu 1 dávka
  • žloutek 1 kus
  • šlehačka 4 lžíce
  • strouhaný parmezán a trochu na posyp 4 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Rizoto: Na másle a oleji si osmahneme jemně nasekanou šalotku a zeleninu, přidáme rýži a tento základ orestujeme. Zalijeme vývarem a necháme vařit (dusit) doměkka. Mícháme, aby se nám rýže nepřipálila. Nakonec přidáme kůru z citronu, trošku rozmarýnu a citronovou omáčku, kterou jsme si umíchali z uvedených surovin předem zvlášť. Když se vsákne a rizoto je vláčné, nerozvařené, ale měkké, podáváme ho k masu.

2. Steaky z krkovice osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a rozmarýnem a opečeme po obou stranách na oleji na pánvi.

Zdroj: Citronové rizoto s krkovičkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/citronove-rizoto-s-krkovickou [On-line 06.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.