reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Citronové těstoviny s bazalkou

  • 400 g těstovin
    (dlouhé nudle, např. tagliolini)
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 80 g másla
  • 1 citron
  • hrst čerstvých bazalkových lístků
  • 60 g parmazánu – půl nastrohaného a půl v kuse
  • sůl
Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

Do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny. Tagliolini vařte do poloměkka, aby byly al dente (na skus).

I když nejsou v tuto chvíli ještě tvrdé, slejte je. Vlastním teplem ještě trochu změknou.

V pánvi rozpusťte máslo a přidejte kousky oloupaného a nakrájeného citronu. Přidejde trochu vývaru, uvařené těstoviny a nastrouhaný parmazán. Promíchejte a přidejte natrhané lístky bazalky.

Jednotlivé porce rozdělte na talíře a před podáváním je posypte hoblinkami parmazánu.

Zdroj: Citronové těstoviny s bazalkou; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/citronove-testoviny-s-bazalkou [on-line 11.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.