6 porcí
- 500 ml hustého přírodního jogurtu
- 1 lžíce karibského hnědého rumu
- 1 lusk vanilky
- 100 g cukru
- 50 g vanilkového cukru
- 15 g plátkové želatiny
- trochu vody
- šťáva ze dvou citronů
- 300 ml 33% smetany
Na podávání
- 500 g jahod
- meduňka
- cukrářské piškoty + rum
- Šlehačku vyšleháme dotuha.
Želatinu necháme nabobtnat v cca 50 ml vody, přidáme citronovou šťávu a zahřejeme, až se želatina rozpustí (roztok se nesmí vařit).
Jogurt smícháme s citronovou kůrou, rumem, semínky vanilkového lusku a cukrem, přimícháme šlehačku a připravenou želatinu a vlijeme do skleniček. Necháme vychladit.
Jahody nakrájíme na menší kousky a promícháme se sekanou meduňkou.
Sklenky s jogurtovou pěnou doplníme jahodami a cukrářskými piškoty krátce namočenými v karibském rumu.
Zdroj: Citronovo-jogurtová pěna s meduňkovými jahodami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1421-citronovo-jogurtova-pena-s-medunkovymi-jahodami/ [On-line 26.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář