reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Coda alla vaccinara Hovězí oháňka

  • 1kg oháňky
  • 1 mrkev
  • 2 cibule
  • svazek aromatických bylinek (bobkový list, tymián, rozmarýn…)
  • 50g bílé slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1dcl bílého vína
  • 1kg rajčat (mohou být z plechovky)
  • 1 noha celeru řapík
  • hovězí vývar podle potřeby
  • 1dcl olej extra virgin
  • sůl, pepř

Nakrájíme oháňku na 4-5 kusů a namočíme ji do studené vody na několik hodin.
Poté k masu s touto vodou, kterou osolíme, přidáme mrkev, cibuli (na půlky) a bylinky a na mírném ohni vaříme 1,5 hod.
Odstraníme pěnu a vysrážené bílkoviny, aby nebyla polévka kalná a ještě hodinu vaříme. Po uplynulé době maso vyndáme a začneme nový základ na pánvi, kde na oleji orestujeme bílou slaninu, až se zcela rozpustí, přidáme najemno nakrájenou cibulku, zmáčknuté stroužky česneku a opečeme do zlatova. Česnek odstraníme a vložíme do pánve okapanou oháňku. Zalijeme vínem, necháme jej vyvařit a poté přidáme loupaná rajčata, podlejeme vývarem.
Pomalu vaříme asi hodinu na středním plameni. Občas podlejeme vývarem podle potřeby. Nakonec nakrájíme celer řapík na proužky a zamícháme do směsi. Povaříme už jen 5 minut, maso se začne oddělovat od kosti a bude měkké.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [1.11.2009]

3 comments to Coda alla vaccinara Hovězí oháňka

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.