reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládová pěna

  • 150 g hořké čokolády
  • 3 čerstvá vejce
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 2 lžíce tekutého másla
  • 2 lžíce koňaku nebo silné kávy
  • (koňak lze nahradit lžící rumu)

Rozlámeme čokoládu a za stálého míchání ji na mírném ohni rozpustíme v šesti lžících vody. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh s cukrem (1 lžíce).

Ze žloutků a zbytku cukru ušleháme hustou pěnu. Do žloutkové pěny přidáme vychladlou čokoládu, potom máslo a koňak. Nakonec vmícháme sníh. Jemně promícháme.

Pěnu dáme do mísy a chladíme nejméně šest hodin v lednici. Před podáváním posypeme hoblinkami čokolády a přidáme kopeček šlehačky.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladova-pena-2 [On-line 18.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.