reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládová pěna s malinami a koňakem

Suroviny:

  • 180 g hořké čokolády (50 – 75% kakaa)
  • třtinový cukr dle chuti, nejlépe nedávat vůbec
  • 1 lžíce másla
  • 75 ml vody
  • 3 žloutky
  • 3 bílky

Na malinovou omáčku:

  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce bílého cukru (bílý tady dávám kvůli barvě, aby omáčka nešla moc dohněda)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 100 g mražených malin
  • velký panák koňaku
  • čerstvé maliny na ozdobení

Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přidejte cukr, máslo a vodu a rozpusťte ve vodní lázni.

Odstavte z ohně, vmíchejte žloutky a nechte vychladnout. Pak ušlehejte tuhý sníh z bílků.

Až vám čokoládová směs vychladne, sníh do ní lehce metličkou zašlehejte. Směs rozdělte do ozdobných misek nebo skleniček a dejte ztuhnout do chladničky aspoň na dvě hodiny. Před servírováním si připravte malinovo – koňakovou omáčku: v rendlíku si rozpusťte máslo, nasypte na něj cukr, a za stálého míchání ho na mírném plameni nechte rozpustit a velmi mírně zkaramelizovat.

Když začíná žloutnout, přidejte mražené maliny, zastříkněte je citronem a na velmi mírném plameni je nechte jen prohřát (jestli už jsou teplé, poznáte snadno ochutnáním). Když jsou prohřáté, přidejte koňak a odstavte. Touto omáčkou, ještě teplou, zalijte vychlazenou čokoládovou pěnu a můžete podávat.

Zdroj: Čokoládová pěna s malinami a koňakem; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolininy-recepty-plne-lasky  [On-line 08.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.