- 1/2 tabulky kvalitní hořké čokolády
- 6–8 lžic kondenzovaného sladkého mléka
- 1/2 pomeranče
- 1 panák alkoholu (vodka, brandy)
- citronová šťáva
- ovoce dle chuti a fantazie
Kvalitní čokoládu vložíme do vodní lázně. K rozpouštějící se čokoládě přidáme 6 až 8 lžic kondenzovaného mléka, šťávu vymačkanou z poloviny pomeranče, štamprličku alkoholu (nejlépe vodku anebo brandy) a dle chuti šťávu z citronu. Neustále mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a směs nebude mít krásnou lesklou barvu. Podáváme s drobně nakrájeným ovocem.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladove-fondue [On-line 25.5.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář