Na asi 20 ks potřebujeme:
- 100 ml smetana ke šlehání,
- 50 g cukru krupice,
- 50 g medu,
- 200 g čokolády tmavé,
- 175 g čokolády mléčné,
- 200 g másla,
- 2 lžíce instantní kávy,
- 200 g čokoládové polevy,
- 50 g kakaa na obalování,
- 150 g mandlových lupínků pražených na obalování
Smetanu ke šlehání svaříme s cukrem, medem a kávou. Do horké směsi přidáme nadrobno nakrájenou čokoládu a dobře rozmícháme. Při pokojové teplotě necháme vychladnout, a když směs začíná tuhnout, tak ji vyšleháme a postupně přidáváme máslo a ještě krátce došleháme.
Naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a stříkáme na pergamenový papír žádané tvary. Poté dáme vychladit do lednice. Po zatuhnutí, obalíme v kakau nebo máčíme v polevě a obalujeme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cokoladove-lanyze-12-2-2010.html
Poslední tip, trik či komentář