reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládové lanýže

Na asi 20 ks potřebujeme:

  • 100 ml smetana ke šlehání,
  • 50 g cukru krupice,
  • 50 g medu,
  • 200 g čokolády tmavé,
  • 175 g čokolády mléčné,
  • 200 g másla,
  • 2 lžíce instantní kávy,
  • 200 g čokoládové polevy,
  • 50 g kakaa na obalování,
  • 150 g mandlových lupínků pražených na obalování

Smetanu ke šlehání svaříme s cukrem, medem a kávou. Do horké směsi přidáme nadrobno nakrájenou čokoládu a dobře rozmícháme. Při pokojové teplotě necháme vychladnout, a když směs začíná tuhnout, tak ji vyšleháme a postupně přidáváme máslo a ještě krátce došleháme.

Naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a stříkáme na pergamenový papír žádané tvary. Poté dáme vychladit do lednice. Po zatuhnutí, obalíme v kakau nebo máčíme v polevě a obalujeme.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cokoladove-lanyze-12-2-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.