Ingredience
- 1 vejce
- 1 vanilkový lusk
- 200 g tmavého třtinového cukru
- 225 g másla
- 45 g ovesných vloček
- 275 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 10 g kakaa
- 175 g tmavé 60% čokolády
- 100 g lískových oříšků
- 65 g mandlových lupínků
Máslo s cukrem utřeme, přidáme vejce a došleháme, poté přidáme vnitřek vanilkového lusku.
Mouku, prášek a čokoládu prosejeme a promícháme. Přidáme čokoládu, vločky a nahrubo nakrájenou čokoládu a oříšky. Polovinu přisypeme k těstu. Promícháme a přidáme další polovinu. Poté z těsta vyválíme hada, kterého dáme na pečící papír. Hada necháme v lednici ztuhnout do druhého dne.
Po vychlazení ho nakrájíme na kolečka, které vyskládáme na pečící papír. Troubu rozpálíme na 165 stupňů, pečeme 15 minut.
Zdroj: Čokoládové sušenky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2247-cokoladove-susenky/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář