reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ořechovo-karamelové hrudky

Ingredience

  • 230 g cukru krystal
  • 80 g tmavého třtinového cukru
  • 80 ml smetany
  • 60 g másla
  • Špetka soli
  • 1 vanilkový lusk
  • 200 g pekanových ořechů
  • 1 lžička bourbonu

Smetanu a tmavý a světlý cukr rozehřejeme v hrnci na 118 stupňů. K dosáhnutí správné teploty použijeme kuchyňský teploměr. Přidáme máslo a mícháme. Dále přidáme vnitřek vanilkového lusku a po chvilce bourbon. V dalším hrnci nasucho opražíme ořechy, poté je přidáme ke karamelu. Ze směsi uděláme kopečky, které necháme na pečícím papíru vychladnout.

Zdroj: Ořechovo-karamelové hrudky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2246-orechovo-karamelove-hrudky/ [On-line 31.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.