Ingredience
na těsto:
- čokoláda na vaření 100 g
- silná černá káva 50 ml
- máslo 150 g
- třtinový cukr 200 g
- polohrubá mouka 200 g
- vejce 2 kusy
- prášek do pečiva 2 lžičky
- skořice 1 lžička
- čtvrt lžičky mletého hřebíčku 1 dávka
- mléko 100 ml
- vanilkový cukr 1 balení
- mletá skořice a kakao na posypání 1 dávka
na krém:
- vanilkový pudink 1 kus
- cukr 2 lžíce
- vanilkový cukr 1 dávka
- skořicový cukr 1 dávka
- mléko 500 ml
- tučný tvaroh 250 g
1. Na krém si standardním způsobem uvaříme vanilkový pudink, do kterého přidáme všechny sypké ingredience, po vychladnutí vmícháme tučný tvaroh. 2. Na těsto si dáme rozpustit do horké kávy kousky čokolády. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, potom přidáme vajíčka, celé důkladně vyšleháme. Do mouky zamícháme prášek do pečiva a ostatní ingredience, přidáme tekutou složku a nakonec čokoládu s kávou, mléko, vše dokonale rozmícháme a dáme do máslem vymazané formy na dort.
3. V předehřáté troubě pečeme cca 30 minut. Vychladlý korpus rozřízneme podélně na dvě části, naplníme krémem a zbytkem krému pomažeme celý dort včetně boků. Poté přes jemné sítko posypeme kakaem a skořicí, můžeme ještě případně ozdobit čokoládovými lupínky, lístky či symbolicky plátkem čokolády a svitkem celé skořice.
Zdroj: Čokoládovo-skořicový dort s vanilkovým krémem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovo-skoricovy-dort-s-vanilkovym-kremem [On-line 12.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář