Suroviny
- 70% kvalitní čokoláda 100 g
- máslo 50 g
- vejce 2 ks
- hladká mouka 20 g
- cukr krupice 50 g
- vanilkový pudink
- višně
- griotka 1 dl
- domácí šlehačka
- papírové formičky
Vejce vyšleháme s cukrem do tuha, v másle rozpustíme čokoládu a vetřeme k vejcím, nakonec přidáme mouku a vše lehce promícháme, dáme do máslem vymazaných papírových formiček a pečeme při 200 °C asi 10 minut.
Višně bez pecek svaříme s krupicovým cukrem na požadovanou hustotu a přidáme 1 dcl griotky. Nakonec vmícháme vanilkový puding rozpuštěný ve studené vodě.
Zdroj: Čokoládový cupcake s višňovým přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-cupcake-s-visnovym-prelivem [On-line 10.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář