- 500 g hořké čokolády
200 g cukru
200 g másla
4 žloutky
10 bílků
na doplnění:
- kompotované hrušky
vanilková zmrzlina
Ve vodní lázni nebo mikrovlné troubě rozpustíme čokoládu a máslo. Vyšleháme žloutky společně s polovinou dávky cukru a zamícháme do čokolády. Z bílků a druhé poloviny cukru vyšleháme sníh, který také postupně vmícháme do čokolády. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazaného a cukrem vysypaného plechu. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 20 minut.
Servírujeme podle vlastní chuti a fantazie, například spolu s kompotovanou hruškou a vanilkovou zmrzlinou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/369-cokoladovy-dort-bonus/
Poslední tip, trik či komentář