10 porcí
- 337 g 70% čokolády
- 225 g másla
- 337 g krystalového cukru
- 5 vajec
Na podávání
- 500 g jahod
- 300 g mascarpone
- moučkový cukr podle chuti
- 2 lžičky ztužovače do šlehačky
Nad vodní lázní rozpustíme máslo s čokoládou.
Vejce vyšleháme s cukrem a vešleháme k nim čokoládovou směs. Těsto nalijeme do formiček nebo do jedné pečicí formy, pečeme ve vyhřáté troubě 30−35 minut a necháme zchladnout.
Mascarpone smícháme s cukrem a ztužovačem šlehačky, jahody nakrájíme na čtvrtky.
Čokoládový řez zdobíme šlehačkou a jahodami.
Zdroj: Čokoládový dort Nemesis s mascarpone a jahodami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1714-cokoladovy-dort-nemesis-s-mascarpone-a-jahodami/ [On-line 21.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář