reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový dortík

Ingredience

  • tmavé čokolády, rozpuštěné 350 g
  • hladká mouka 85 g
  • máslo + na vymazání formiček 55 g
  • cukru krupice 85 g
  • slazené kondenzované mléko 170 g
  • velká vejce 4 kusy
  • lžička vanilkového extraktu 1 dávka
  • lžíce granulí instantní kávy rozpuštěné ve lžíci vroucí vody 1 dávka
  • špetka soli 1 dávka
  • moučkový cukr na poprášení 1 dávka
  • šlehačka nebo vanilková zmrzlina k podávání 1 dávka
  • maliny 1 dávka

Postup:
Troubu předehřejeme na 200 °C a vložíme do ní velký plech.
V míse utřeme do pěny máslo s cukrem. Potom zašleháme mléko. Vejce zlehka spojíme se špetkou soli, vanilkovým extraktem a kávou. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a důkladně promícháme. Vlijeme do mísy k mléčné směsi, poprášíme moukou a rozmícháme dohladka.
Rozdělíme těsto do šesti vymazaných formiček o objemu 150 ml (mohou to být i porcelánové hrnky, jen by se neměly nahoře zužovat). Dáme je na plech do trouby a pečeme 10–12 minut (doba záleží na miskách – kovové nebo menší potřebují méně času).
Vyjmeme, necháme minutu stát a pak nožem oddělíme od okrajů a vyklopíme na talířky. Poprášíme moučkovým cukrem. Dortíky můžeme podávat se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou, báječné jsou s horkými malinami, ale i samotné.

Zdroj: Čokoládový dortík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-dortik [On-line 09.02.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.