reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový dortík s jahodovou omáčkou

6 porcí

Těsto na dortík

  • 250 g 70% čokolády
  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 100 g hladké mouky

Jahodová omáčka

  • 80 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2,5 dl smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • střik koňaku nebo brandy
  • 300 g jahod

Jako první si připravme jahodovou omáčku. V kastrůlku rozehřejeme oba cukry na karamel, zalijeme smetanou, přidáme obsah vanilkového lusku i slupku a povaříme. Lusk vyjmeme, zastříkneme koňakem, přidáme půl dávky jahod, rozmixujeme a přecedíme. Do hladké omáčky přidáme druhou polovinu na drobnější kusy nakrájených jahod a podáváme k čerstvě pečenému, ještě teplému čokoládovému dortíku.

Troubu rozehřejeme na 200 °C.

Čokoládu společně s máslem vymícháme ve vodní lázni dohladka.

Cukr vymícháme s vejci do pěny a poté postupně vmícháme čokoládu s máslem, na závěr důkladně vmícháme prosátou mouku.

Pečeme ve formičkách buď teflonových nebo vymazaných máslem a vysypaných strouhankou. Dortíky pečeme 9−12 minut podle velikosti formiček. Po upečení podáváme s jahodovou omáčkou.

Zdroj: Čokoládový dortík s jahodovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1246-cokoladovy-dortik-s-jahodovou-omackou/ [On-line 27.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.