Ingredience
- hořká čokoláda 90 g
- máslo 90 g
- hladká mouka 50 g
- vejce 3 kusy
- cukr krupice 90 g
- ovoce (jahody, maliny, borůvky, ostružiny, rybíz) 1 dávka
- máslo a polohrubá mouka (na vymazání a vysypání formiček) 1 dávka
1. Troubu předehřejeme na 190 až 200 stupňů. Připravíme vodní lázeň – máslo a čokoládu rozpustíme v misce. Mixérem ušleháme vejce, po lžících přidáme cukr. Čokoládu vlijeme do vajíček, přidáme prosátou mouku a opatrně smícháme. Formičky vymažeme, vysypeme a do poloviny nandáme těsto. Pečeme asi deset minut.
2. Polovinu ovoce dáme do rendlíku a vaříme, až vznikne šťáva. Druhou půlku nakrájíme na kousíčky, kterými pak posypeme fondant. Šťávu přepasírujeme přes síto a přidáme k moučníku.
Zdroj: Čokoládový fondant; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-2 [On-line 05.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář