reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový fondant

Ingredience

  • hořká čokoláda 90 g
  • máslo 90 g
  • hladká mouka 50 g
  • vejce 3 kusy
  • cukr krupice 90 g
  • ovoce (jahody, maliny, borůvky, ostružiny, rybíz) 1 dávka
  • máslo a polohrubá mouka (na vymazání a vysypání formiček) 1 dávka

1. Troubu předehřejeme na 190 až 200 stupňů. Připravíme vodní lázeň – máslo a čokoládu rozpustíme v misce. Mixérem ušleháme vejce, po lžících přidáme cukr. Čokoládu vlijeme do vajíček, přidáme prosátou mouku a opatrně smícháme. Formičky vymažeme, vysypeme a do poloviny nandáme těsto. Pečeme asi deset minut.

2. Polovinu ovoce dáme do rendlíku a vaříme, až vznikne šťáva. Druhou půlku nakrájíme na kousíčky, kterými pak posypeme fondant. Šťávu přepasírujeme přes síto a přidáme k moučníku.

Zdroj: Čokoládový fondant; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-2 [On-line 05.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.