Ingredience
- 150 g cukru
- 4 vejce
- 3 žloutky
- 200 g másla
- 200 g tmavé čokolády
- 100 g hladké mouky
- 40 g kakaa
- Vanilková zmrzlina
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni; až se rozehřeje, přidáme máslo. Celá vejce s cukrem rozšleháme, přidáme k nim čokoládu a začneme mixovat.
Mouku a kakao prosejeme a smícháme. Přisypeme k čokoládě a zašleháme. Hmotu si naplníme do pytlíku, přes který budeme dávkovat do formiček. Pečeme 8 až 10 minut na 190 stupňů.
Zdroj: Čokoládový fondant; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2076-cokoladovy-fondant/ [On-line 05.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář