Suroviny
- hořká čokoláda (70% kakaa) 90 g
- máslo 90 g
- hladká mouka 60 g
- malé vejce 3 ks
- cukr krupice 90 g
- máslo a polohrubá mouka na vymazání formiček
Předehřejeme troubu na 190 – 200 stupňů, rošt umístíme do střední polohy. Připravíme si vodní lázeň: do hrnce dáme trochu vody a ohřejeme ji. Nad párou pak v kovové misce nebo menším kastrůlku rozehřejeme máslo a čokoládu. Navážíme a odměříme si všechny suroviny.
Elektrickým šlehačem ušleháme vejce do pěny, během šlehání přisypáváme cukr po vrchovatých lžících. Teplou čokoládu s máslem vlijeme do vajec s cukrem a metličkou pomalu spojíme. Prosátou mouku pomalu vsypáváme a vmícháváme do směsi. Keramické formičky na muffiny vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme je do tři čtvrtin výšky.
Dáme do trouby a po asi maximálně deseti minutách vytáhneme. Necháme asi dvě minuty odstát a poté vyklopíme.
Zdroj: Čokoládový fondant s domácí vanilkovou zmrzlinou a malinami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-s-domaci-vanilkovou-zmrzlinou-malinami [On-line 03.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář