reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový fondant s domácí vanilkovou zmrzlinou a malinami

Suroviny

  • hořká čokoláda (70% kakaa) 90 g
  • máslo 90 g
  • hladká mouka 60 g
  • malé vejce 3 ks
  • cukr krupice 90 g
  • máslo a polohrubá mouka na vymazání formiček

Předehřejeme troubu na 190 – 200 stupňů, rošt umístíme do střední polohy. Připravíme si vodní lázeň: do hrnce dáme trochu vody a ohřejeme ji. Nad párou pak v kovové misce nebo menším kastrůlku rozehřejeme máslo a čokoládu. Navážíme a odměříme si všechny suroviny.

Elektrickým šlehačem ušleháme vejce do pěny, během šlehání přisypáváme cukr po vrchovatých lžících. Teplou čokoládu s máslem vlijeme do vajec s cukrem a metličkou pomalu spojíme. Prosátou mouku pomalu vsypáváme a vmícháváme do směsi. Keramické formičky na muffiny vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme je do tři čtvrtin výšky.

Dáme do trouby a po asi maximálně deseti minutách vytáhneme. Necháme asi dvě minuty odstát a poté vyklopíme.

Zdroj: Čokoládový fondant s domácí vanilkovou zmrzlinou a malinami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-s-domaci-vanilkovou-zmrzlinou-malinami  [On-line 03.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.