- 250 ml smetany
340 g čokolády
cukr krystal
voda
chilli papričky
5 g želatiny
500 ml šlehačky
(tabasco)
na čokoládové placičky:
- čokoláda
pomerančová kůra
mletá káva
sůl
Smetanu přivedeme k varu a postupně ji důkladně zašleháme do rozpuštěné čokolády, až vytvoříme hladkou hmotu. Tu ochutíme cukrovým rozvarem s nadrobno nakrájenými chilli papričkami zbavenými semínek, které jsme v rozvaru krátce povařili a případně kapkou tabasca. Do čokoládové směsi přidáme ještě rozpuštěnou želatinu, vše dobře promícháme a až teplota směsi klesne na 35 až 40 stupňů, velmi opatrně ji smícháme s ušlehanou smetanou. Hotový krém podáváme ve skleničkách na aperitiv a ozdobíme proužky chilli papriček z cukrového rozvaru a čokoládovými placičkami.
Na jejich přípravu budeme potřebovat rozpuštěnou čokoládu, do které vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, špetku mleté kávy a soli. Hmotu pak v požadovaném tvaru roztíráme na silikonovou podložku nebo pečicí papír a necháme ztuhnout.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/233-cokoladovy-krem-s-chilli/
Poslední tip, trik či komentář