reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový krém s chilli

  • 250 ml smetany
    340 g čokolády
    cukr krystal
    voda
    chilli papričky
    5 g želatiny
    500 ml šlehačky
    (tabasco)

na čokoládové placičky:

  • čokoláda
    pomerančová kůra
    mletá káva
    sůl

Smetanu přivedeme k varu a postupně ji důkladně zašleháme do rozpuštěné čokolády, až vytvoříme hladkou hmotu. Tu ochutíme cukrovým rozvarem s nadrobno nakrájenými chilli papričkami zbavenými semínek, které jsme v rozvaru krátce povařili a případně kapkou tabasca. Do čokoládové směsi přidáme ještě rozpuštěnou želatinu, vše dobře promícháme a až teplota směsi klesne na 35 až 40 stupňů, velmi opatrně ji smícháme s ušlehanou smetanou. Hotový krém podáváme ve skleničkách na aperitiv a ozdobíme proužky chilli papriček z cukrového rozvaru a čokoládovými placičkami.
Na jejich přípravu budeme potřebovat rozpuštěnou čokoládu, do které vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, špetku mleté kávy a soli. Hmotu pak v požadovaném tvaru roztíráme na silikonovou podložku nebo pečicí papír a necháme ztuhnout.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/233-cokoladovy-krem-s-chilli/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.