reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový muffin s horkou višňovou polevou – doporučujeme podávat s vínem Pinot Noir, ročník 2003, ze sklepů Bély Vinczeho

4 porce

  • 40 dkg hladké mouky
  • 18 dkg cukru
  • 4 polévkové lžíce hořkého kakaového prášku
  • 13 dkg hořké čokolády
  • 25 dkg vypeckovaných višní
  • 8 dkg ořechů
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 5 vaječných žloutků
  • 18 dkg margarínu
  • 1,5 dl mléka
  • 0,2 dl vína Pinot Noir
  • 1 polévková lžíce škrobové moučky

Důkladně promícháme mouku, prášek do pečiva, dvě třetiny množství připraveného cukru, kakaový prášek, jedlou sodu, vanilkový cukr, na malé kousky nakrájené ořechy a hořkou čokoládu a třetinu množství višní.

Do rozpuštěného margarínu přidáme vaječné žloutky a utřeme na hladkou směs. Nalijeme do připraveného těsta a přilijeme také mléko. Opatrně promícháme.

Těsto nabereme lžící do formiček na muffiny a na 18 až 20 minut vložíme péct do trouby rozehřáté na 170 °C. Nezapomeňme do trouby vložit také malou nádobku s vodou. Při pečení muffínů je totiž důležitá pára.

Zatímco se muffíny pečou, zkaramelizujeme cukr, přihodíme zbytek višní a přilijeme také 1 až 1,5 dl vína Pinot Noir. Ovocnou polevu s višněmi zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě.

Z upečených muffínů odstraníme papír na pečení, vyklopíme je na prostředek talíře a nakonec je zakapeme horkými višněmi.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3611

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.