reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový krém se sušeným švestkami – k vínu Duennium Cuvée, ročník 2003, ze sklepů „Vylyan Pincészet”

4 porce

  • 20 dkg hořké čokolády na polevu
  • 6 čerstvých vajec
  • 7 dkg práškového cukru
  • 5 dkg sušených švestek
  • 1 kávová lžička kakaového prášku
  • 1 polévková lžíce vína Duennium Cuvée
  • špetka soli
  • meduňka

Čokoládu rozlámeme na kousky a nasypeme do kovové nebo skleněné misky. Do menšího hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu a misku s čokoládou vložíme do takto připravené parní lázně. Pomalu, opatrně, aby voda jenom mírně vřela, za přidání jedné polévkové lžíce vody čokoládu rozpustíme.

Rozklepneme vajíčka, oddělíme od sebe vaječné žloutky a bílky. Žloutky utřeme s práškovým cukrem na směs bílé barvy. Vaječný krém vmícháme do čokolády.

Sušené švestky nakrájíme na kousky o velikosti rozinek, namočíme do vína Duennium Cuvée a potom je také přimícháme do čokoládové směsi. K vaječným bílkům vhodíme špetku soli a ušleháme tuhý sníh, který pomocí dřevěné vařečky promícháme s čokoládovým krémem.

Hotový krém naplníme do malých misek nebo pohárků a na 2 až 3 hodiny vložíme do chladničky. Podáváme důkladně vychlazené.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3623

  • 20 dkg hořké čokolády na polevu
  • 6 čerstvých vajec
  • 7 dkg práškového cukru
  • 5 dkg sušených švestek
  • 1 kávová lžička kakaového prášku
  • 1 polévková lžíce vína Duennium Cuvée
  • špetka soli
  • meduňka

Čokoládu rozlámeme na kousky a nasypeme do kovové nebo skleněné misky. Do menšího hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu a misku s čokoládou vložíme do takto připravené parní lázně. Pomalu, opatrně, aby voda jenom mírně vřela, za přidání jedné polévkové lžíce vody čokoládu rozpustíme.

Rozklepneme vajíčka, oddělíme od sebe vaječné žloutky a bílky. Žloutky utřeme s práškovým cukrem na směs bílé barvy. Vaječný krém vmícháme do čokolády.

Sušené švestky nakrájíme na kousky o velikosti rozinek, namočíme do vína Duennium Cuvée a potom je také přimícháme do čokoládové směsi. K vaječným bílkům vhodíme špetku soli a ušleháme tuhý sníh, který pomocí dřevěné vařečky promícháme s čokoládovým krémem.

Hotový krém naplníme do malých misek nebo pohárků a na 2 až 3 hodiny vložíme do chladničky. Podáváme důkladně vychlazené.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.