reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jelení svíčková pečeně s višňovou vinnou omáčkou a pohankovou kaší – doporučujeme podávat s vínem „Bock Cuvée”, ročník 1999, ze

4 porce

  • 40 dkg jelení svíčkové
  • 10 dkg slaniny
  • 10 dkg vypeckovaných višní
  • 20 dkg pohanky
  • 4 dl masového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 paprikový lusk
  • 1 dl oleje
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 1 svazek tymiánu
  • 10 dkg pórku
  • 10 dkg másla
  • 1 dl vína „Bock Cuvée”
  • sůl
  • pepř

Svíčkovou prošpikujeme slaninou, osolíme a předsmažíme na malém množství oleje. Až maso mírně získá barvu, vytáhneme ho z pánve a na zbylém tuku zrychla osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev, paprikový lusk a česnek.

Jelení maso položíme na pekáč, posypeme natrhanými lístky tymiánu, zakapeme malým množstvím masového vývaru, vedle položíme kousky osmahnuté zeleniny a vše přikryjeme alobalem.

Na másle podusíme nadrobno nasekaný pórek a potom přisypeme pohanku. Krátce osmahneme, podlijeme masovým vývarem, podusíme a necháme povařit doměkka tak dlouho, dokud nevznikne kaše.

Připravíme višňové ragu: rozpustíme máslo a zkaramelizujeme na něm cukr. Přidáme vypeckované višně a můžeme přilít také višňovou šťávu. Až začne višňová omáčka houstnout, přilijeme malé množství vína „Bock Cuvée” a vše dohromady povaříme.

Před podáváním upravíme pohankovou kaši do tvaru věžičky a na vrch položíme jelení medailonky. Nakonec nalijeme na talíř višňovou omáčku a ozdobíme lístky tymiánu a kuličkami barevného pepře.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3578

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.