4 porce
- 15 dkg mléčné čokolády
- 15 dkg másla
- 6 vajíček
- 3 dkg mouky
- 1 dl brandy
- 2 dl borůvkového likéru
- 20 dkg krystalového cukru
- 10 dkg borůvek
- 2 dkg jedlého škrobu
Máslo spolu s čokoládou nejprve rozehřejeme nad vodní lázní a potom ochladíme na pokojovou teplotu.
Borůvkový likér a brandy uvedeme do varu s polovinou předepsaného množství cukru a k této směsi přidáme čkrob rozmíchaný ve vodě a borůvky.
K vychladlé čokoládě přimícháme vaječné žloutky, mouku a tuhý sníh ušlehaný z vaječných bílků s cukrem. Tuto hmotu vlijeme do forem na suflé, přočemž dáváme pozor, abychom každou formu naplnili jen ze ¾. Do forem pak ještě dáme po jedné kostičce čokolády, načež je vsuneme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut při teplotě 200 °C.
Podáváme tím způsobem, že borůvky dáváme k čokoládovému nákypu zvlášť, v samostatné misce.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3784
Poslední tip, trik či komentář