Králičí roláda s bylinkovou směsí
(4 porce)
- vykostěný králík
4 stroužky česneku
80 g bílé slaniny
2 dl bílého vína
řapíkatý celer
cibule
mrkev
šalvěj
rozmarýn
semínka divokého fenyklu
bobkový list
olej extra virgin
hrubá sůl, pepř
Králíka trochu nařežeme a naklepeme, aby nám vznikla stejně tlustá vrstva masa. Rozmarýn, divoký fenykl, hrubou sůl, šalvěj a bobkový list nasekáme na jemno. Králičí maso potřeme olejem a zasypeme bylinkovou směsí. Bylinky přikryjeme plátky bílé slaniny a vše zabalíme do rolády. Roládu převážeme provázkem a ze všech stran orestujeme na olivovém oleji. Přilijeme bílé víno, po vypaření alkoholu zalijeme sklenkou vody a necháme pod pokličkou dusit alespoň hodinu.
Po uplynulé době maso vyndáme, nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou fondo bruno, podáváme například s pečivem nebo s bramborami.
Fondo bruno – králičí kosti opečeme s mrkví, řapíkatým celerem a cibulí v troubě, potom vše hodíme na pánev a orestujeme na olivovém oleji, přidáme lžíci rajčatového koncentrátu a zalijeme hovězím vývarem, pomalu dusíme a redukujeme do husté omáčky.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Coniglio-porchettato/
Poslední tip, trik či komentář