reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cranachan

  • 250 ml šlehačky
  • 250 g tvarohu
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce cukru
  • ovesné vločky
  • 4 cl koňaku
  • maliny

Smetanu na šlehání vyšleháme v misce s cukrem do zhoustnutí. Přidáme měkký tvaroh a vyšleháme dohladka. Přidáme med, koňak a znovu pořádně promícháme, případně ještě dosladíme cukrem nebo medem.

Ovesné vločky pokropíme mlékem, osladíme mletým cukrem a promícháme. Na plech si dáme pečicí papír a vysypeme na něj vločky. Rozetřeme do tenké vrstvy a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a dokřupava. Po upečení a vychladnutí rozmačkáme rukou na menší kousky.

Maliny opláchneme a osušíme.

Vrstvíme smetanový krém, ovesné vločky a na ně maliny obalené v mletém cukru. Nakonec zakápneme medem.

Dle tvaru misky dáváme jednu nebo dvě vrstvy krému, vloček a malin.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cranachan

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.