- 250 ml šlehačky
- 250 g tvarohu
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce cukru
- ovesné vločky
- 4 cl koňaku
- maliny
Smetanu na šlehání vyšleháme v misce s cukrem do zhoustnutí. Přidáme měkký tvaroh a vyšleháme dohladka. Přidáme med, koňak a znovu pořádně promícháme, případně ještě dosladíme cukrem nebo medem.
Ovesné vločky pokropíme mlékem, osladíme mletým cukrem a promícháme. Na plech si dáme pečicí papír a vysypeme na něj vločky. Rozetřeme do tenké vrstvy a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a dokřupava. Po upečení a vychladnutí rozmačkáme rukou na menší kousky.
Maliny opláchneme a osušíme.
Vrstvíme smetanový krém, ovesné vločky a na ně maliny obalené v mletém cukru. Nakonec zakápneme medem.
Dle tvaru misky dáváme jednu nebo dvě vrstvy krému, vloček a malin.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cranachan
Poslední tip, trik či komentář