reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Créme de potiron – dýňová polévka z dýně Hokkaidó

  • malá dýně hokkaido 1 kus
  • cibule 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka
  • silný vývar z vepřové kosti
  • olej
  • cibule 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka
  • zakysaná smetana 1 kus
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • několik dýňových semínek
  • bylinky (jakékoliv)
  • máslo 2 lžičky

Uvaříme si vývar, který necháme zchladnout. V hrnci si osmahneme cibuli částečně na oleji a částečně na másle. Až zrůžoví, tak přidáme dýni nakrájenou na malé kousky. Orestujeme ji asi 3 minuty a pak přidáme vývar (dle uvážení a hustoty) a dusíme. Až bude dýně měkká, tak ji tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém a přidáme smetanu na šlehání a 2 lžičky másla. Chvilku povaříme a naservírujeme na talíř či do misky a ozdobíme zakysanou smetanou a jednou snítkou jakékoliv bylinky, kterou máme rádi. Posypeme dýňovými semínky.

Zdroj: Créme de potiron; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/creme-de-potiron [On-line 31.10.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.