reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crostata – Italský koláč z hrušek

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 150 g másla
  • 1 vajíčko
  • 2 žloutky
  • meruňková marmeláda
  • citrónová kůra
  • špetka soli
  • med
  • ovoce
  • ovoce (nejlépe hrušky, ale i jablka, švestky)

Z mouky, cukru, vejce, másla, soli a citrónové kůry uhněteme těsto, které necháme odležet. Těsto vyválíme do kulaté formy vymazané máslem, potřeme marmeládou, poklademe nakrájeným ovocem a pokapeme medem.

Ze zbytku těsta vytvoříme na koláči mřížku, kterou potřeme žloutkem. Pečeme asi 40 minut na 220 stupňů Celsia.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/crostata.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.