Suroviny:
- kuřecí játra
- 2 ančovičky
- bílý chleba
- nasládlé bílé víno
- želatina
- máslo
- šalotka
- 2 snítky tymiánu
- sůl
- pepř
Želatinu namočte ve vodě a pak ji nechte rozpustit ve víně, které jste přivedli k varu. Směs přelijte do mísy a nechte zchladit.
Na pánvi rozpusťte kousek másla, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, orestujte ji dozlatova a pak vložte játra a tymián. Osolte a opepřete. Maso rozmačkejte, podlijte kapkou vína a nechte povařit. Když se víno vyvaří, znovu játra podlijte. Přidejte nakrájené ančovičky, kousek másla a promíchejte.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte plátky bílého chleba. Na topinky nandejte hotová játra, ozdobte kousky ančoviček a zchlazenou želatinou z vína.
Zdroj: CROSTINI S DRŮBEŽÍMI JÁTRY A LEDOVÝM VÍNEM; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-ze-4-dilu [On-line 23.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář